Tarinamme

Menneiden sukupolvien kiehtovia perinteitä kunnioittaen Heikki ja Tuula rakensivat Oivangin Lomakartanon samoille ikiaikaisille asuinsijoille kuin muinaiset saamelaiset. Nykyään myös nuori isäntä Kalle on mukana perheyrityksen toiminnassa jatkaen Oivangin Lomakartanon tarinaa. 

Jo tuhansia vuosia sitten Kuusamossa Oivangin järvien rannoilla eli ihmisiä luontoa kunnioittaen ja eläen sopusoinnussa sen kanssa. He saivat elantonsa kalastaen, metsästäen sekä keräillen luonnon antimia. Hieman myöhemmin metsäsaamelaiset pystyttivät kesäkotansa samoille rannoille. Vesistöt ja ympäröivät metsät olivat heillekin antoisia riistamaita. Monet Oivangin asuinpaikkojen ja järvien nimet sekä lukuisat tarinat ja uskomukset ovatkin peräsin juuri saamelaiskaudelta.

Olipa tilaisuutesi syy työ tai huvi, tilausravintola Ukonkivi ja neljä jylhää hirsimökkiä tarjoavat sinulle ja seurueellesi oivat puitteet elämäsi tärkeisiin hetkiin. Kaikki Oivangin mökit sijaitsevat kirkkaiden, kalaisten vesien rannalla ja ne sopivat niin yrityskäyttöön, perhejuhliin kuin lomanviettopaikaksi.

Tutustu mökkeihin

Tilausravintola Ukonkiven perinteikkään tyylikkäässä juhlasalissa vietät mainiosti niin häät, pikkujoulut, kokoukset kuin perhetapaamisetkin. Ukonkiven tunnelmalliset tilat sopivat myös mainiosti esimerkiksi á la carte- iltoihin kynttilän valossa tai vaikkapa myöhäiskesän rapujuhliin. Olemme ylpeitä keittiömme herkuista ja valmistamme perinteikästä ja maukasta ruokaa modernilla otteella, sesongin raaka-aineista. Hyödynnämme luonnon rikkaita raaka-aineita ja suosimme lähiruokaa.

Tutustu ukonkiveen

Nauti, näe ja kuuntele. Koe elämykset jokaisella aistillasi. Lähde kokemaan verkot Heikki-isännän kanssa, koe huskysafarin vauhti puuterilumen pöllytessä tai maistele Tuula-emännän leipomaa rieskaa. Lämpimästi tervetuloa!

Kysy tarjous

Oivangin lomakartano somessa

Oivangin Lomakartano jakoi käyttäjän Finnature julkaisun.

Oivangin Lomakartano
marraskuu 21.

Enjoying the start of new winter season! ❄🌨 #winterishere #visitkuusamo #ourfinland #rukakuusamo

Oivangin Lomakartano
lokakuu 29.

Löydät meidät nyt myös Instagramista nimellä @oivanginlomakartano! Now you can find us also from Instagram by name @oivanginlomakartano!

Oivangin Lomakartano
lokakuu 22.

Now you can find us also from Instagram!

Oivangin Lomakartano
lokakuu 22.

Pian on taas pikkujoulujen aika! Joko teidän yrityksellä, tiimillä tai ystäväporukalla on suunnitelmat valmiina tämän vuoden pikkujoulujen osalta? Hiljainen luonto, valkoiset hanget, jäälyhdyin valaistut polut…

Oivangin Lomakartano
lokakuu 8.

Koskenlaskusta saapuvat vieraamme pääsevät pian nauttimaan herkuista, joita emäntämme Tuula on heille valmistanut. Uusi Aurora sopii hienosti pienemmille ryhmille illanviettopaikaksi.

Oivangin Lomakartano
heinäkuu 11.

Back to top