Tarinamme

Menneiden sukupolvien kiehtovia perinteitä kunnioittaen Heikki ja Tuula rakensivat Oivangin Lomakartanon samoille ikiaikaisille asuinsijoille kuin muinaiset saamelaiset. Nykyään myös nuori isäntä Kalle on mukana perheyrityksen toiminnassa jatkaen Oivangin Lomakartanon tarinaa. 

Jo tuhansia vuosia sitten Kuusamossa Oivangin järvien rannoilla eli ihmisiä luontoa kunnioittaen ja eläen sopusoinnussa sen kanssa. He saivat elantonsa kalastaen, metsästäen sekä keräillen luonnon antimia. Hieman myöhemmin metsäsaamelaiset pystyttivät kesäkotansa samoille rannoille. Vesistöt ja ympäröivät metsät olivat heillekin antoisia riistamaita. Monet Oivangin asuinpaikkojen ja järvien nimet sekä lukuisat tarinat ja uskomukset ovatkin peräsin juuri saamelaiskaudelta.

Olipa tilaisuutesi syy työ tai huvi, tilausravintola Ukonkivi ja neljä jylhää hirsimökkiä tarjoavat sinulle ja seurueellesi oivat puitteet elämäsi tärkeisiin hetkiin. Kaikki Oivangin mökit sijaitsevat kirkkaiden, kalaisten vesien rannalla ja ne sopivat niin yrityskäyttöön, perhejuhliin kuin lomanviettopaikaksi.

Tutustu mökkeihin

Tilausravintola Ukonkiven perinteikkään tyylikkäässä juhlasalissa vietät mainiosti niin häät, pikkujoulut, kokoukset kuin perhetapaamisetkin. Ukonkiven tunnelmalliset tilat sopivat myös mainiosti esimerkiksi á la carte- iltoihin kynttilän valossa tai vaikkapa myöhäiskesän rapujuhliin. Olemme ylpeitä keittiömme herkuista ja valmistamme perinteikästä ja maukasta ruokaa modernilla otteella, sesongin raaka-aineista. Hyödynnämme luonnon rikkaita raaka-aineita ja suosimme lähiruokaa.

Tutustu ukonkiveen

Nauti, näe ja kuuntele. Koe elämykset jokaisella aistillasi. Lähde kokemaan verkot Heikki-isännän kanssa, koe huskysafarin vauhti puuterilumen pöllytessä tai maistele Tuula-emännän leipomaa rieskaa. Lämpimästi tervetuloa!

Kysy tarjous

Oivangin lomakartano somessa

In Oivangin lomakartano we spent the New Year's Eve with Oivanki's very own Shaman and 230 lovely guests! Thanks to all who attended and made…

Oivangin Lomakartano
tammikuu 1.

Oivangin lomakartano wishes Merry Christmas and a Happy New Year! 🎅🎁

Oivangin Lomakartano
joulukuu 24.

Oivangin lomakartanon koko väki toivottaa rauhallista joulua ja onnellista uutta vuotta! Oivangin lomakartano wishes Merry Christmas and a Happy New Year!

Oivangin Lomakartano
joulukuu 24.

Ready for Christmas 🎄💫 #christmasmood #jouluntaikaa #weihnachtsbaum #winterurlaub

Oivangin Lomakartano
joulukuu 14.

White and blue 🇫🇮 Happy birthday 100-year-old independent Finland! #suomi100 #ourfinland #onneasuomi #finland100

Oivangin Lomakartano
joulukuu 6.

Oivangin lomakartanon uudet nettisivut on nyt julkaistu! Uudet sivumme soveltuvat nyt entistä paremmin mobiilikäyttöön ja sivuilta pääset näkemään helposti mökkiemme tämän hetkisen varaustilanteen. Tällä hetkellä…

Oivangin Lomakartano
joulukuu 3.

Back to top