Tarinamme

Menneiden sukupolvien kiehtovia perinteitä kunnioittaen Heikki ja Tuula rakensivat Oivangin Lomakartanon samoille ikiaikaisille asuinsijoille kuin muinaiset saamelaiset. Nykyään myös nuori isäntä Kalle on mukana perheyrityksen toiminnassa jatkaen Oivangin Lomakartanon tarinaa. 

Jo tuhansia vuosia sitten Kuusamossa Oivangin järvien rannoilla eli ihmisiä luontoa kunnioittaen ja eläen sopusoinnussa sen kanssa. He saivat elantonsa kalastaen, metsästäen sekä keräillen luonnon antimia. Hieman myöhemmin metsäsaamelaiset pystyttivät kesäkotansa samoille rannoille. Vesistöt ja ympäröivät metsät olivat heillekin antoisia riistamaita. Monet Oivangin asuinpaikkojen ja järvien nimet sekä lukuisat tarinat ja uskomukset ovatkin peräsin juuri saamelaiskaudelta.

Olipa tilaisuutesi syy työ tai huvi, tilausravintola Ukonkivi ja neljä jylhää hirsimökkiä tarjoavat sinulle ja seurueellesi oivat puitteet elämäsi tärkeisiin hetkiin. Kaikki Oivangin mökit sijaitsevat kirkkaiden, kalaisten vesien rannalla ja ne sopivat niin yrityskäyttöön, perhejuhliin kuin lomanviettopaikaksi.

Tutustu mökkeihin

Tilausravintola Ukonkiven perinteikkään tyylikkäässä juhlasalissa vietät mainiosti niin häät, pikkujoulut, kokoukset kuin perhetapaamisetkin. Ukonkiven tunnelmalliset tilat sopivat myös mainiosti esimerkiksi á la carte- iltoihin kynttilän valossa tai vaikkapa myöhäiskesän rapujuhliin. Olemme ylpeitä keittiömme herkuista ja valmistamme perinteikästä ja maukasta ruokaa modernilla otteella, sesongin raaka-aineista. Hyödynnämme luonnon rikkaita raaka-aineita ja suosimme lähiruokaa.

Tutustu ukonkiveen

Nauti, näe ja kuuntele. Koe elämykset jokaisella aistillasi. Lähde kokemaan verkot Heikki-isännän kanssa, koe huskysafarin vauhti puuterilumen pöllytessä tai maistele Tuula-emännän leipomaa rieskaa. Lämpimästi tervetuloa!

Kysy tarjous

Oivangin lomakartano somessa

Heikki ja Chris opettamassa espanjalaisia vieraitamme talvikalastuksen saloihin - Heikki and Chris teaching some winter fishing for our lovely Spanish guests 🐟 😁 #oivanginlomakartano #winterfishing…

Oivangin Lomakartano
joulukuu 9.

Hyvää itsenäisyyspäivää! Happy Independence Day Finland! 🇫🇮✨ #suomi101 #visitkuusamo #visitfinland #oivanginlomakartano

Oivangin Lomakartano
joulukuu 6.

Oivangin Lomakartano päivitti kansikuvansa.

Oivangin Lomakartano
joulukuu 4.

Suunnitteletko ruskaretkeä? 🍂🍁🍃Meidän Aurorassa vielä muutamia viikkoja vapaana syksyllä, käyhän kurkkaamassa: oivanginlomakartano.fi ⚪ Planning an autumn trip to Kuusamo? 🍂🍁🍃 Lodge Aurora has still some…

Oivangin Lomakartano
syyskuu 16.

Hyvää Suomen luonnon päivää! Miten onnellisia voimmekaan olla täällä Kuusamossa näistä upeista maisemista 🌲🌲🍃 Happy Finnish Nature Day! So happy to live in Kuusamo where…

Oivangin Lomakartano
elokuu 25.

Tunnistatko paikan? Can you recognize the place? 😉 #visitkuusamo #rukakuusamo #coordinatesofnature

Oivangin Lomakartano
elokuu 22.

Back to top